
Ramazan Bayramı’nda yurt dışı tatilturlarına ilgiyi değerlendiren Pronto Tur Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, “Bu yıl bayram satışlarımız beklentilerimizin çok üzerinde gerçekleşti. Şu ana kadarki satışımız, toplam bayram satışımızın yüzde 40’ına gelmiş durumda” dedi.
Özkar, yurt dışı turlara talebin beklentilerinin üstünde olmasının nedinin bayramın eylül gibi bir aya denk gelmesi olduğunu söyledi.
Özkar, “Yurt dışında tatilin en güzel zamanı eylül ayı, bu yıl Ramazan Bayramı 19-22 Eylül arasında. Yoğun sıcakları atlattığımız, soğukların henüz başlamamış olduğu bu periyotta. Avrupa ülkeleri keyifle seyahat edebilecek yerler arasında geliyor. Eylül ayı Uzakdoğu için de en güzel sezon” değerlendirmesini yaptı.
Tatilin 4 gün olması nedeniyle daha çok, Roma, Paris gibi başkentler ile Balkan ülkeleri gibi kısa mesafelerin tercih edildiğini vurgulayan Özkar, yeni karar vereceklere de Tunus ve Fas gibi ülkeler ile Balkanlar ve Uzak Doğu gibi vizesiz gidilebilecek bölgeleri tavsiye ettiğini söyledi.
Özkar, Orta Avrupa tur paketleri içinde yer alan Prag ve 3 ülkeyi baştanbaşa kapsayan Budapeşte-Viyana-Prag turları ile İtalya’nın en güzel 3 şehrini içeren Roma-Floransa-Venedik tur paketlerinin çok rağbet gördüğünü belirtti.


.jpg )
